Ketika Kamu Menangis, Ketika Kamu Disakiti, Ketika Kamu Tak Kuat Lagi, Ketika Doamu Seakan Tak Terjawab...Percayalah Dan Yakinlah Olehmu Bahawa ALLAH Menghampirimu Saat Itu...

Wednesday, February 27, 2013

anugerah terINDAH

benarlah kata orang, kali ketiga operation memang menyakitkan...2 hari menunggu di hospital adalah saat-saat yang amat mendebarkan, mana tidaknya menanti untuk dibedah hidup-hidup..pengalaman yang ada mungkin tidak sama dengan pengalaman kali ini...18.2.2013 ummi terpaksa dimasukkan ke wad untuk mendengar nasihat-nasihat dari doktor-doktor di Hospital taiping ni...mana taknya, ramai doktor tidak bersetuju dengan keputusan ummi kerana tak mahu buat BTL (ikat rahim secara kekal). Hampir 3 hingga 4 orang doktor dah kaunseling ummi dan abi, keputusan kami tetap 'tak nak BTL'. Hinggalah keesokan harinya 19.2.2013, specialist datang bertemu ummi menyatakan benda yang sama, bahaya jika tak buat BTL. namun apakan daya doktor-doktor di situ, keputusan tetap di tangan ummi dan abi...segala risiko akan ummi tanggung semuanya...masih ada banyak cara untuk tidak pregnant lagi..

20.2.2013 tarikh yang dinantikan..semalamnya ummi kena puasa bermula jam 2.00 pagi..klo ikut jadual ummi adalah orang yang keempat yang akan dibedah..tapi apakan daya banyak pulak kes-kes kecemasan..entah ummi orang yang keberapa,akhirnya pada jam 4.00 petang nama ummi dipanggil ke bilik OT...ummi pun salin baju yang nurse bagi..setelah diberi bermacam-macam ubat dan suntikan, ummi diusung ke bilik OT..di sana ingatkan ummi akan terus dibedah, rupanya ada lagi patient yang belum keluar..hampir sejam ummi menunggu di sana...dalam jam 5.00 petang ummi diusung masuk..segala peralatan bedah telah disediakan..ummi diberi suntikan bius. malang sungguh doktor2 praktikal di situ masih belum mahir,hampir 7 kali suntikan tidak berjaya, sakitnya Allah sahaja yang tahu...kali kelapan baru berjaya..bermulalah sesi pembedahan...semasa sesi luka lama dibuka semula tu, tak lah berapa sakit, yang paling sakit saat anak ummi dikeluarkan, doktor tu tekan perut ummi hampir putus nyawa ummi...mesin pernafasan pun dah tak leh nak wat bacaan...dah nyawa-nyawa ikan...mujur Allah masih memberi kesempatan pada ummi untuk terus hidup, dalam kesakitan keluarkan baby, kesakitan untuk dijahit semula tuuu amatlah perit...ummi terpaksa menahan kesakitan itu dengan nafas yang tercungap-cungap, akhirnya doktor berjaya melepasi semua itu..ummi dan baby pun selamat...hampir 15 minit jahitan dibuka dan baby dikeluarkan, manakala untuk menjahit semula jahitan mengambil masa 30 minit...
staff nurse tunjuk pada ummi, alhamdulillah yang tak terhingga, ummi dan abi dapat baby boy..nurse bagi ummi cium syamil najhan...sungguh ummi syukur yang amat-amat sangat hingga mengalir air mata ummi saat itu...impian yang selama ini dimaklbulkan Allah..terima kasih Allah!

Itulah Syamil Najhan..pengganti Muhammad Syamil Nazhan..wajahnya sangat-sangat mirip wajah abangnya..beratnya 2.66kg..sama berat dengan abangnya...panjangnya 48cm...alhamdulillah Syamil Najhan dilahirkan sihat sempurna...ummi akan teruskan misi ummi untuk menyusukan Najhan sehingga 2 tahun sama seperti Sufi Amani...cuti tanpa gaji selama 3 bulan juga akan ummi ambil untuk penyusuan secara eksklusif...sama seperti yang ummi buat semasa menyusukan Sufi Amani..ummi tak nak ada perbezaan untuk itu, ummi nak kesemua anak ummi mendapat khasiat dari susu ibu sepenuhnya..biarlah apa orang nak kata, yang penting ummi berasa puas hati dengan apa yang ummi buat...semuanya bagi menebus segala apa yang ummi tak dapat buat pada Muhammad Syamil Nazhan...i miss u so much....


MUHAMMAD SYAMIL NAZHAN
SUFI AMANI
SYAMIL NAJHAN

"malam sebelum kelahiran syamil najhan,telah mendapat satu mimpi,di sebuah rumah yang penuh dengan anak-anak kecil,kemudian datang seorang wanita yang sama seperti mimpi terdahulu,memberikanku kembali muhammad syamil nazhan untuk dibawa pulang...dengan hati yang gembira kami menerima kehadiran nazhan kembali...syukur alhamdulillah Kau kembalikan semula anak lelaki kami.wajahnya serupa,lahir di hari yang sama,berat yang sama,mudah-mudahan Najhan menjadi anak yang soleh yang menggembirakan hati ummi dan abi..permata hati kami>>Muhammad Syamil Nazhan, Sufi Amani & Syamil Najhan<<"


4 comments:

Nadieshamhanie said...

tahniah yer..dapat baby boy..alhamdulillah...syukur sgt doa2 dimakbulkan..insyaAllah..semoga menjadi anak yang soleh didunia dan diakhirat..amin...;)

Nadieshamhanie said...

tahniah yer..dapat baby boy..alhamdulillah...syukur sgt doa2 dimakbulkan..insyaAllah..semoga menjadi anak yang soleh didunia dan diakhirat..amin...;)

Saiful Sofia said...

TERIMA KASIH...syukur alhamdulillah...penantian dan doa selama ini dimakbulkan Ilahi...memang tak dapat digambarkan dengan kata2 betapa terharunya diri ini...TERIMA KASIH ALLAH....

Anonymous said...

My family every time say that I am killing my time here at net, except I know I am getting knowledge everyday by reading thes nice articles or reviews.


Feel free to surf to my web page ... CLEARWINDOW - Nhร  sแบฃn xuแบฅt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:::Pelawat dari Syurga:::

:::Penyeri Hidup Kami:::