Ketika Kamu Menangis, Ketika Kamu Disakiti, Ketika Kamu Tak Kuat Lagi, Ketika Doamu Seakan Tak Terjawab...Percayalah Dan Yakinlah Olehmu Bahawa ALLAH Menghampirimu Saat Itu...

Monday, January 24, 2011

RiNDu LaGi...


Nazhan...ummi rindukan Nazhan...entahla...tiap kali ummi terpandang gambar Nazhan...ummi pasti terkenangkan saat2 melahirkan Nazhan...kadang2 ummi rasa ralat....kenapa la ummi x buat macam tu macam ni pada ketika itu....kesian kat Nazhan...entahlaaa...adakah ummi dah lakukan yg terbaik untuk Nazhan...ummi rasa ummi belum cukup berikan yg terbaik untuk Nazhan...untuk menebus itu kembali...ummi sedaya upaya cuba lakukan yg terbaik untuk adik Amani...ummi x kesah walaupun adik Amani x berapa nak minum susu dengan botol...mungkin itu yg terbaik untuk dia untuk terus menikmati susu daripada ummi. melalui pengalaman ummi dengan Nazhan..ummi ajar Nazhan minum susu dengan botol..sehinggakan Nazhan keliru antara nipple ummi n tiruan..sian Nazhan..kejamnye ummi...akhirnya Nazhan terus stop minum susu ummi....huhuhuhu...ummi rasa sedih sangat dan kecewa sekali... setelah Nazhan pergi...Opah cakap kat ummi...mungkin ketika tu Nazhan dah tahu Nazhan akan tinggalkan ummi...Nazhan x nak ummi bertambah sedih jika Nazhan terus menyusu dari ummi...sbb klo Nazhan terus menyusu...susu ummi akan lebih banyak...di usia 3 bulan lebih Nazhan dgn sendiri stop utk menyusu...sehingga kering susu ummi....sehinggalah Nazhan pergi tinggalkan ummi....

Apalah yg Nazhan buat sekarang ni ye...ummi rindu sangat dgn Nazhan...entahlaaa...sampai sekarang ummi x dpt nak lupakan peristiwa pahit itu...sentiasa segar di fikiran ummi...mana taknya...hari2 ummi lalu di taska tu...hari2 ummi lalu di jalan yg sama untuk ambil abi kat sekolah....bila ummi lalu kat jambatan tuu..pasti ummi teringat saat yg mencemaskan itu....terkejar2 ummi ke taska utk mendapatkan Nazhan...sampai je di taska...ummi diberitahu Nazhan dah dibawa ke kecemasan Hospital Putrajaya...bergegas pula ummi ke sana...dengan susahnye nak mendapatkan parking...doktor yg berkali2 menelefon ummi...ummi gabra sangat masa tuu..tak tahu ape sebenarnye yg dah berlaku pada Nazhan...dengan abi yg sedang berkursus di KL masa tuuuu....patutlah hari itu berat sangat hati ummi nak pergi kerja....rasa nak jaga Nazhan je hari tuuu...tapi abi suruh juga ummi pergi keje...dengan berat hati ummi pun bersiap2la....pagi tu..ummi paksa juga abi hantar Nazhan bersama2...rupenye itulah kali terakhir ummi n abi hantar Nazhan ke taska....hari itu juga lah hari terakhir ummi memeluk cium Nazhan...melihat senyuman manis Nazhan...kali terakhir juga Nazhan menatap wajah ummi dan abi....pandangan sayu yg sukar untuk ummi dan abi lupakan....pandangan yg memberi sejuta pengertian......

ummi n abi sentiasa doakan Nazhan sentiasa bahagia di Sana...Nazhan juga sentiasa mendoakan ummi n abi ye...setiap hari ummi doakan kita sekeluarga akan bertemu kembali di Syurga yg kekal abadi.... 

Wednesday, January 19, 2011

16 Januari 2011

Hepi Birthday to My Lovely Hubby....maaf sebab kene sambut birthday dekat Hospital....nak buat macam mana...anak kesayangan kita tak berapa sihat....kene tahan wad kat Hospital Serdang tuuu...(13-18 Januari 2010) akibat batuk yg agak lama...hampir 2 minggu... apepun...ayang n Amani doakan abi sentiasa sihat...berjaya di dunia & akhirat dan sentiasa menyayangi kami sampai bila2...kite layan gambo2 ni ekkkk.....
dah 28thn abi Amani yea....cam x caya je....
Walaupun sambut birthday dalam wad...abi tetap happy...cayalah abi....

tengok abi potong kek la sayang....

khusyuknye abi potong kek.....
dah siap potong.......jom kita makan....
ummi suap abi ekkkk....nganga luas luas...he he
abi pula suap ummi....
abi sedang menyuap Amani....khusyuk betul....
sungguh menyelerakan tengok kek nie....
ehhhh dah kenyang ke sayang ummi nie....
meh ummi suap pulak ekkkk.....
meh nak sayang cikit....alala....cian baby ummi demam n batuk yea....
keLuaRGa BAhaGiA
......Semoga Kebahagiaan ini kekal hingga ke Syurga....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:::Pelawat dari Syurga:::

:::Penyeri Hidup Kami:::