Ketika Kamu Menangis, Ketika Kamu Disakiti, Ketika Kamu Tak Kuat Lagi, Ketika Doamu Seakan Tak Terjawab...Percayalah Dan Yakinlah Olehmu Bahawa ALLAH Menghampirimu Saat Itu...

Tuesday, December 04, 2012

Tak Sangka dah 7 Bulan...

Assalamualaikum Nazhan & Amani....memang tak sangka kandungan ummi dah masuk 7 bulan. Ummi ingatkan baru 6 bulan. Semalam ummi pergi check up bulanan seperti biasa...alhamdulillah, tiada apa2 masalah...hari ni pula terasa nak pergi scan jantina baby n nak tau sepenuhnya tentang perkembangan baby...alhamdulillah, baby sihat...jantina baby pun dah nampak...jeng~jeng~jeng~~~

Petang ni ummi terasa nak basuh baju baby. Disebabkan semalam ummi dah kena berleter dengan nurse di Klinik Kesihatan Presint 11 tu sebab ummi tak ready langsung tentang baju baby...baju baru baby pun ummi x shopping lagi. Bukan tak excited, cuma ummi belum ada rasa nak shopping betul2 baju baru baby...tapi hari ini ummi bersemangat...sebab...ummi dah tahu jantina baby...apepun, ummi tak percaya 100% dengan result scan tu...ye lah, kuasa Allah..apapun ummi hanya mampu berdoa moga2 doa ummi dan abi dimakbulkan....

Bermulalah sesi memunggah baju Nazhan dan Amani...ummi pilih yang elok-elok je, yang dah agak kekuningan tuuu, ummi tak ambillah...Ummi sangkakan ummi kuat untuk pilih baju-baju tu semua...setiap baju mengingatkan ummi pada Nazhan dan Amani masa baby2 dulu...Lebih-lebih lagi ummi terkenangkan kenagan bersama Nazhan...ummi terlalu rindu Nazhan...dalam pilih memilih baju, akhirnya berguguran juga air mata ummi...sungguh,,,ummi belum cukup kuat mengahadapi semua ini walau hampir 3 tahun Nazhan tinggalkan ummi...

Ummi rindukan Nazhan pakai baju-baju tu semua...ada lagi baju-baju Nazhan yang belum sempat dipakai...Memang ummi tak kasi Amani pakai baju-baju Nazhan...sebab Amani girl...biarlah ummi simpan untuk baby baru ini seandainya dia boy...kalau baby ni girl, hanya tinggal harapan ajelah buat ummi...Sedih...Terkilan....semua ada....

Antara baju-baju yang menjadi pilihan ummi....

Baju-baju yang sedia untuk dibasuh...


2 comments:

isyah said...

Salam fia....
Jgn la sedih ye...nazhan kat sana sentiasa tengok awak...kuatkan semangat..pegi beli bJu baby k...

SaifulSofia said...

ok...thanks...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:::Pelawat dari Syurga:::

:::Penyeri Hidup Kami:::