Ketika Kamu Menangis, Ketika Kamu Disakiti, Ketika Kamu Tak Kuat Lagi, Ketika Doamu Seakan Tak Terjawab...Percayalah Dan Yakinlah Olehmu Bahawa ALLAH Menghampirimu Saat Itu...

Tuesday, January 03, 2012

Tahun baru....Azam baru....

Bismillahirahmaniraahim..
Assalamualaikum buat semua yang saya hormati,

Hari ini, membuka lembaran tahun baru 2012. Tentu ramai yang bertanyakan dan memasang azam baru,
muhasabah azam lama dan banyak lagi yang berkisar tentang azam. Tetapi... mengapa perlu tunggu tahun baru?

Sedangkan setiap hari pun kita boleh menanam dan menyemai azam baru.
Sebagai satu contoh yang sangat simple, seseorang itu memahat azam dalam hatinya:

"Mulai hari ini, aku akan membaca Al-quran setiap hari walaupun semuka sahaja."

 Itu adalah azamnya, dan dia tidak perlu tunggu hujung tahun baru nak tanam azam.
Walaubagaimanapun,saya mendoakan semoga azam kalian tahun lepas telah tercapai dan azam tahun ini adalah lebih berkualiti.

Pada cuti Krismas yang lalu kami 3 beranak pergi bercuti ke Langkawi...Memang seronok sekali sekala dapat bercuti bersama-sama...Inilah secebis kenangan yang dapat kami kongsikan bersama untuk kenangan 2011....sweet ^^"

sementara menunggu feri tiba..pekena laksa Kuala Perlis dulu...

Biarpun servis lambat, yang penting laksanya memang sedap..terbaik..

Kami 3 beranak antara yang terawal masuk dalam feri..haha...excited...

Pusing2 dululah sementara tunggu auntie yang nak bawa kitorang naik Island Hopping

Di jeti Island Hopping

Ramai sungguh orang...
Destinasi pertama Island Hopping...Pulau Pasir Basah

Memang seronok mandi di sini...air yang bersih, jernih...nampak ikan berenang-renang kat situ

Sufi Amani memang suka mandi..x kesahla di laut ke, di kolam ke..sejak kecil memang di ajar mandi dalam kolam

Sesi belajar berenang

Ada gaya perenang tak?? Hahaha

Peace...

Kenangan 3 beranak di Pulau Pasir Basah

Si kecil tidur keletihan...kesian dia terkejut naik bot laju...pelajaran untuk Sufi Amani agar lebih berani dengan aktiviti2 mencabar bila besar nanti...hihi

Inilah keadaan dalam bot laju...Destinasi kedua bot berenti di kawasan burung helang...kasi helang makan...ke helang yg makan sendiri...apepun, korang leh datang tengok sendiri..Sufi Amani ketakutan dalam pelukan.

Destinasi ketiga...kami ke Pulau Dayang Bunting

Kalau naik Island Hopping, korang kene bawa bekal, leh la berkelah macam Sufi Amani nie...

Bila perut kenyang...hati pun senang...

Jangan Pulang Tanpanya...ape lagi kalau bukan Gamat Langkawi... 

Destinasi seterusnya nak naik Cable Car...disebabkan angin agak kencang, kaunter ditutup...terpaksalah Sufi Amani naik basikal ni je...

Naik basikal pun best ape...

tak dapat naik cable car, naik duck tours ni pun jadi laa...RM38 sorang...

Dalam duck tOurs...leh jalan-jalan di darat dan di air...x caya???

Betul...inilah buktinye...^ ^\/

Pemandangan dari duck tours

Cuba teka siapa yang naik kapal layar ni?
Itu saja....percutian di hujung tahun ni..memang sangat2 best...tq abi...next time kita pergi lagi ye...

HappY New Year 2012...Semoga Hidup Kita Sentiasa diRahmati Ilahi...ameen...

1 comment:

SaifulSofia said...

I LoVE MY FAMILY...MMMUUUAAHHH..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:::Pelawat dari Syurga:::

:::Penyeri Hidup Kami:::